Hur fan ska jag klara livet utan revbensspjäll?

Vadå en förbannad vegan?

Klura på det du. Är jag ännu en sån där förbannad militant vegan som släpper ut minkar i skogen och guldfiskar i avloppet för att rädda dem? En förbannad dåre som gett sig fan på att göra livet surt för vem som helst som ens visar minsta avlägsna likhet med en bonde?

Nä, fan heller – då skulle jag få ge mig efter varenda en i hela Vegby…

Så vad? Är jag en ilsk jävel? En förbannad vegan som går omkring och skriker på alla som bär päls eller stoppar ner en fläskfilé i varuvagnen?

Nä inte det heller – jag är aldrig särskilt ilsk av mig. Enda gången jag ens rynkar på pannan är i motljus.

vegansk mat
Vegansk middag?

Så vad gör en vegan?

Tja… vi gör väl som folk gör mest? Sover, glor på Outlander, äter, kliar oss i skrevet – precis som du.

När en vegan äter, äter han eller hon (nähäru… jag tänker INTE begagna mej av det där icke-ordet) vegetariskt. Jag blir lite förbryllad när folk frågar ”Är det veganskt eller vegetariskt?”

En vegan äter vegetarisk mat – alltså: inget kött från något tidigare levande djur, och inte heller ägg eller mjölk. Undantaget flugorna som möter oss på cykelturen eller spindlarna som kryper in munnen på oss om natten.

Så vad är då skillnaden mellan en vegetarian och en vegan? Jo – en vegetarian har valt att göra insats när det gäller maten. En vegan har tagit ett steg till, och använder ingenting från djurriket i sitt liv – skinnskor, galltvål, djurtestade produkter – ja du kommer säkert på tusen saker vi använder dagligen, som ursprungligen kommer från djurvärlden.

korv & Bröd
Cravings

Nå. Jag saknar inte de där revbenen. Inte heller vaknar jag kallsvettig om natten och bara MÅSTE ha en saftig Tournedo, en lövbiff eller fläskfilé.

Men vet du vad jag faktiskt kan bli sugen på? Jo, ”skitmaten” – jävlar vad det hade varit gott med en wienerkorv eller Hotdog i bröd! Jag har ännu inte hittat nån vegokorv som riktigt faller mig på läppen. Tyvärr. Och… Kalles Kaviar. Tångkaviar är väl- nä jag ska inte gå in på det.

Ressugen? Här är 9 veganvänliga destinationer!

Sen har vi ju då Astrid & Aporna. Ett fantastiskt bra och roligt namn som dessutom är spot on! De har verkligen valt rätt namn! Jag är ledsen Astrid, men nästan alla, om inte alla, era produkter smakar just – apa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *