Dricker du mjölk? En titt på mjölkkornas verklighet

Mjölkkor. Vilket helvete måste de egentligen genomlida för att du ska dricka mjölk – som du inte ens behöver!?

Kalvar tas ifrån sin mamma

Tänk dig, du kvinna i fertil ålder, att du föder ett barn. En kort tid därefter kommer någon och tar ifrån dig barnet och dödar det. Senare dyker kroppsdelarna upp i affären med namn som bebis-lägg, bebisfärs och bebiskorv.
De stjäl också din mjölk och säljer den för att tjäna pengar.
Så fort som möjligt sätter de på dig igen och hela proceduren upprepas, tills du är fullständigt utsliten vid 25 års ålder.
Då, när det inte längre går att tjäna pengar på din mjölk eller dina barn är det dina kroppsdelar som hamnar i livsmedelshyllorna.

Det här är verkligheten för våra mjölkkor. Arlas bregottfabrik (FABRIK är just ordet)är så långt ifrån verkligheten det går att komma – bara för att få dig att tro att korna har det bra.
En ko kan bli ca 25 år gammal. Men hon slaktas på ett brutalt sätt vid 4-5 års ålder – utsliten, slagen och förnedrad.

Med vilken rätt behandlar vi kor, grisar, kycklingar och alla andra djur som ”produkter” och inte levande varelser? Varför dröjde det tills jag var 57 år innan jag verkligen förstod, och slutade äta allt som kommer från djur. Djur som fötts upp under vidriga förhållanden.

Det finns de som försvarar sig med att ”jag köper ju bara kött från djur som haft bra förhållanden på gårdar som tar väl hand om djuren.

Nå. Jag vet inte säkert, men jag tror inte att kossorna bryr sig. Eller grisarna. Eller något annat djur heller för den delen.

Läs gärna mer på Djurens Rätt om hur vidrigt våra Bregottfabrikanter hanteras: djurensratt.se/djur-i-livsmed…/kor-kalvar-tjurar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *