Mat på bordet

Handlar det bara om mat på bordet, säger du?

”Men vi måste ju ha mat på bordet”

Känns kommentaren igen? Ett relativt vanligt försvar när djurbönder ska tala om varför de tillsammans slaktar 105 000 000 intelligenta djur varje år – enbart i Sverige.

Bullshit.

Lyft ut den ekonomiska vinningen ur ekvationen, så får du se vad som finns kvar.

Ingenting.

Hade inte bönderna tjänat grova pengar på andras lidande och död, så hade du och jag fått ge oss ut i naturen och leta upp maten själva. Så förbannat enkelt är det.

De tar inte kalvarna från sin mamma för att stjäla deras mjölk för att du ska ha mjölk att dricka. De skär inte halsen av utslitna mjölkkor vid 4-5 års ålder (normal livslängd är ca 25-30 år) för att du ska kunna äta nötkött till middag.

Gå inte på det där snacket. Det är för helvete ingen välgörenhet de håller på med. De tjänar pengar på det, annars skule det inte förekomma.

Minns ni hur stor en kotlett var för 30 år sedan? Redan då var det illa, men idag är kotletterna inte ens hälften så stora, vilket är en följd av att de tar livet av grisen innan de ens nått vuxen ålder – de är bara 6-7 månader gamla när Döden hämtar dem, gasar dem under fruktansvärda smärtor och dödar dem.

Men vi måste ju ha mat på bordet…

Du och jag har makten att ta bort de där pengarna ur ekvationen. Det är enda sättet att få slut på mördandet.

Och du vet hur det ska gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *