Human slakt existerar inte

lyckligt ovetande ko
Djurhållning – accepterat förtryck av miljarder djur varje år

I Sverige tillämpar vi det som brukar kallas ”human slakt”. Men det är rent ut sagt ren förbannad bullshit och ett sätt för bönder och livsmedelsfabrikanter, med Scan i spetsen, att rättfärdiga det ofattbara lidande som vi utsätter närmare 110 miljoner djur för årligen – I Sverige…

Paul McCartney sa en gång: ”Om slakterier hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer.” Och kanske är det ingen slump att röster höjs över hela världen från miljontals människor. För nu finns det videor som vem som helst kan se, smygfilmade inifrån mordfabrikerna.

Human slakt finns bara på papperet. Och inte ens där är det särskilt trovärdigt. Att gasa, ge elchocker och skära halsen av våra medresenärer på den här flygande planeten – human slakt?! Fuck off.

Tänk om vi gjorde likadant?

Ponera att vi är några djurrättsaktivister som åker till ett slakteri under förevändningen att vi är på studiebesök. Sedan tar vi tag i en av slaktarna, ger honom en elchock och hänger upp honom eller henne i fötterna för att slutligen skära halsen av personen – exakt samma metod och exakt samma utrustning som de använder för att ta död på djuren på ett ”humant sätt”.

Human slakt.

Skulle vi som mördat slakteriarbetaren genom denna humana slaktmetod få ett lindrigare straff i domstolen för att offret dödades ”humant”?

Självklart inte. Och varför? Därför att alla, ALLA!, vet innerst inne att termen ”human slakt” är bullshit.

Den enda skillnaden i beskrivningen är att mordoffret är ett annat. Metoden är densamma, scenariot och utrustningen likaså. Till och med byggnaden där detta våldsamma dåd utspelar sig är densamma.

Vi skulle betraktas av omvärlden som obeskrivligt grymma och kallsinniga, kallblodiga mördare, ett jordens avskum värre än Hannibal Lector eller till och med Saruman själv.

Och därmed blir det tydligt, bortom varje tänkbart tvivel, att det finns inget som heter human slakt. Snarare har vi hjärntvättats till att tycka att det på något förbannat underligt sätt är mer acceptabelt när man gör så här mot andra än vår egen art, eller de som inte är lika ”intelligenta” som vi själva.

Känner ni igen tankegångarna?

Förtryck är förtryck

Det här är exakt samma tankesätt som ligger bakom ALLT förtryck i världen. Rasismen, fascismen, kvinnoförtrycket – you name it. Allt förtryck bottnar i samma förakt för omgivningen.

Ändå har människor den förbannade fräckheten att hävda att djuruppfödningen INTE är förtryck.

Lägg av.

Jag läste – på LRF SYD, faktiskt, om en 12-årig lantbrukarson som älskade att åka ut med traktorn och skörda vallen. ”Det är en härlig känsla att köra traktorn och veta att djuren överlever…”

Överlever till vad? Snacka om hyckleri.

Fotnot: Delar av ovanstående är inspirerat av en engelsk artikel av George Martin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *