Så lurade mjölkindustrin i människorna att vi behöver mjölk…

vi behöver mjölk

Vi kan med lätthet få i oss all den kalcium, protein, kalium och andra vitaminer från frukt och grönsaker. Ändå har vi sedan länge blivit fullständigt blåsta av Arla, Skånemejerier och alla de andra som tjänar grova pengar på den enorma misshandel de utsätter mjölkkorna – och deras kalvar – för.

De har skickligt lyckats få oss människor att tro på lögnen att det inte räcker med frukt&grönt, utan att vi behöver mjölk – och att det är bra för kroppen.

B.S!

Vi behöver mjölk – eller…?

Got milk?

Det hoppas jag verkligen inte. Trots att det kan vara ganska gott i kaffe, te eller desserter är den pastöriserade mjölken tvärtom giftig för den mänskliga kroppen. Faktum är att Dr Willet, som har gjort flera undersökningar, och studerat andras undersökningar, anser att mjölk skadar kroppen mer än den gör nytta.

Det här strider såklart mot vad gemene man tror. Men i motsats till den allmänna inbillningen har man ALDRIG lyckats bevisa att mjölk hjälper till att förhindra frakturer. Faktum är att ”Nurses Health Study” har kommit fram till att det tvärtom ÖKAR risken för frakturer med hela 50%! Detta stöds av det faktum att de länder som som konsumerar minst mejeriprodukter (som t.ex. i Afrika och Asien) också har minst förekomst av osteoporosis – benskörhet.

Med tanke på att tre fjärdedelar av jordens befolkning inte klarar av mjölk och andra mejeriprodukter, står det ganska klart att det inte är idealiskt att stoppa i sig dessa produkter.

Men konsumenter i allmänhet har ingen aning om detta faktum.

Det finns så mycket missledande information kring detta, från så betrodda källor (jag menar inte Arla!) som Livsmedelsverket och andra instanser. Trots att vi alltså kan få i oss allt det mjölken erbjuder på andra sätt, satsar mejerijättarna miljarder för att lura i oss det rakt motsatta.

Säkert har också du växt upp med uppmaningarna ringande i öronen: drick upp din mjölk så blir du stor och stark.

”Mjölk ger starka ben! Jo, tjena…

På grund av att mjölk är slembildande tror vetenskapen att det finns en koppling mellan mjölk och allergier, öroninfektioner, typ 1-diabetes, anemi och till och med förstoppning. Dessutom misstänker man att det bidrar til att utveckla cancer då kroppens insulinproduktion påverkas.

Som vi gräsätare vet, finns det turligt nog gott om alternativ till denna så förhatliga blodsmjölk – i form av mjölkdrycker på soja, ris, mandel, ärtor, cashewnötter och kokosnötter – för att nämna några. Och utbudet av mölkfria produkter väller just nu ut på marknaden (sitter just med en Magnum Mandel i handen).

Det är dags att skicka ut mejeriindustrin genom bakdörren.

Läs artikeln i original här:
(Ha överseende med att nån gjort misstag och upprepat textstycken här och där)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *